SonWin - afregningsløsning til forsyningssektoren

SonWin er en gennemprøvet afregningsløsning, der gør livet lettere for virksomheder i forsyningssektoren.

Løsningen er designet til at effektivisere din forsyningsvirksomhed. Platformen automatiserer de tidskrævende rutiner og skaber synergi mellem virksomhedens vigtigste funktionsområder.

Læs mere om SonWin

SonWin introduction

Modulerne i SonWin

SonWin er software, der hurtigt og nemt kan tilpasses traditionelle og unikke behov hos din forsyningsvirksomhed. Med SonWin får du følgende løsninger:

Lommeregner

Afregning

Afregning

Let afregning med SonWin

SonWin afregner forbrug og håndterer betaling for danske forsyningsvirksomheder. Vores løsning automatiserer næsten hele processen, og du behøver kun at gribe ind, når du får en alarm om, at der foregår noget mistænkeligt. Vi har forretningsforståelsen og en gennemtestet platform, der årligt udsender over 10 mil. fakturaer til inddrivelse af mere end 40 mia. kr.

Proceduren er simpel. SonWin validerer dine data, og konverterer dem til fakturalinjer. Du håndterer samhandlen med leverandører i SonWin, og opfølgningen foregår automatisk. Platformen understøtter beregning og fakturering af vand, spildevand, varme, renovation, bredbånd, gas og el. Det gælder både forbrug og distribution (nettakster).

Kontakt os og høre mere

Support

CRM, kundeservice og salg

CRM, kundeservice og salg

Understøttelse af CRM, kundeservice og salg

Med SonWin kan du spare tid, øge kundernes tilfredshed og få bedre mulighed for at iværksætte præcis de salgskampagner, som er relevante for din virksomhed - fx krydssalg, Win Back-kampagner eller initiativer, der rækker ud mod nye kunder.

SonWin er bygget ud fra ønsket om at mindske behovet for kundeservice, og derfor har vi udviklet en intuitiv selvbetjeningsløsning. Det reducerer behovet for tid og mandskab ved telefonerne, og har derfor en positiv indflydelse på både medarbejder- og kundetilfredsheden.

Systemet samler og systematiserer dine kundeinfo. Det skaber overblik over den enkelte kunde, så det er lettere at identificere muligheder for at udvide relationen og skabe koordinerede salg, der bygger på fakta i stedet for antagelser.

SonWin kan anvendes til effektiv og brugervenlig kundeservice, opgave- og økonomistyring, rapportering samt handel og fakturering inden for både vand, varme, affald, el, gas og bredbånd.

Kontakt os og hør mere

validering af data

Validering af data og udstyr

Validering af data og udstyr

Få større sikkerhed i validering af data og udstyr

Det tager tid og regnekraft at finde fejlmeddelelser og korrigere dem. For at undgå unødvendigt ekstraarbejde, validerer SonWin straks al data imod forventede resultater. Registrerer systemet uregelmæssigheder, modtager du straks en meddelelse omkring dette. Data i normalområdet flyder til gengæld automatisk videre til markedskommunikation, rapportering eller fakturering på kunde- og leverandørsiden.

Planlægning og styring af den lovmæssige statistiske målerkontrol og andre installationsopgaver administreres også via SonWin. Det er fx opgaver, der sættes i værk via kundeservice, DataHub'en eller installationsblanket.dk.

SonWin er designet til at optimere din virksomhed, så du sparer tid og ressourcer. Du opnår større sikkerhed i forhold til komponenter i dit net. SonWin opbevarer dine data sikkert, og understøtter dig i at bruge dem offensivt i udviklingen af din forretning.

Kontakt os og hør mere

overfoersel af data

Overførsel af datastrømme

Overførsel af datastrømme

Gnidningsløs overførsel af datastrømme mellem markedets aktører

SonWin håndterer de tekniske udfordringer og formaliteter i forbindelse med overførsel af datastrømme til markedet. Løsningen tager højde for de tekniske, juridiske og forretningsmæssige omstændigheder, som markedets parter er underlagt.

SonWin tilbyder avancerede integrationsmoduler til markedskommunikationen mellem producent, distributør og leverandører på el- og naturgasområdet. Det er intelligente løsninger, der skaber overblik og kræver minimal administration. Vi sørger for den løbende vedligeholdelse og optimerer både i forhold til nye teknologier og regler, som fx persondataloven.

Med SonWin udliciterer du kort sagt alle tekniske udfordringer og formaliteter i forbindelse med overførsel af datastrømme til markedet. Det betyder, at du får bedre tid til at koncentrere dig om dine kerneydelser.

Kontakt os og hør mere

Facility management

Facility Management

Facility Management

Koncentrer dig om dine kerneydelser

Du behøver ikke at have IT-specialister ansat for at drive en moderne og visionær forsyningsvirksomhed.

En Facility Management-aftale med EG indebærer, at du benytter vores SonWin-software. Vi driver din IT i et moderne Tier 3 datacenter, der lever op til markedets skrappeste krav til svartider, oppetid og datasikkerhed.

Facility Management hos SonWin orienterer sig mod to overordnede opgaver:

  • Drift og vedligeholdelse af dit SonWin ERP-system (Enterprise Resource Management)
  • Drift og vedligeholdelse af hardware, evt. 3. parts applikationer og alle andre aspekter af din infrastruktur
     

Dine fordele ved en aftale med SonWin er:

  • Uovertruffen driftssikkerhed
  • Hurtigt og let tilgængelig support
  • Ingen behov for interne IT-specialister
  • Ingen anlægsinvesteringer i servere mv.
  • Forudsigelige driftsomkostninger

Når du outsourcer drift og hosting til SonWin, sørger vi for, at din infrastruktur fungerer, mens du kan koncentrere dig eksklusivt om dine kerneydelser.

Kontakt os og hør mere

Nyheder

  • Høje Taastrup Fjernvarme vælger EG SonWin

    Høje Taastrup Fjernvarme har underskrevet en aftale med EG, som skal sikre en mere moderne, digital understøttelse af både administration og kundeservice hos fjernvarmeselskabet.

  • La' vær med at vente længere – tal med EG på Energiforum 2024

    Vi har alle travlt, hvis vi skal nå 2030-målene, så der er ingen tid at spilde. Mød os på Energiforums årsmøde, og kom gang med at handle.

  • EG køber Props og udvider udvalget af brugervenligt software til afregning i forsyningsbranchen

    I dag offentliggør EG opkøbet af det svenske softwarefirma Props Utility Solutions AB og Props Utility Services AB.

  • Samlet løsning til forsyningsselskaber håndterer både økonomi og afregning

    Med opgraderingen af EG SonWin til EG SonWin Cloud er løsningen samtidig blevet langt mere attraktiv for små og mellemstore forsyningsselskaber.

  • EG Utility Sweden har indgået ny aftale

    EG Utility Sweden og Vattenfall AB har indgået en aftale om brug af faktureringssystemet EG Xellent D365 i både Danmark og Norge med mulighed for udvidelse med Finland og Sverige.

  • Her er opskriften på at spare 15 % på dit energiforbrug

    Vi er nødt til at spare på energien, hvis vi vil undgå at den grønne omstilling bliver for dyr. Igen og igen hører man, at det er enkelt at spare op til 15% af energiforbruget. Men passer det?

  • ”Det er en kliché, men det er sandt: Du lærer noget nyt hver dag”

    ”Det er en kliché, men det er sandt: Du lærer noget nyt hver dag” I denne serie kan du møde nogle af de kvinder, der arbejder for EG. Her er det Eija Kestilä fra EnerKey Oy i Finland.

  • GEV vil fakturere forbrugerne med EG SonWin

    Forsyningsselskabet GEV har underskrevet en aftale med EG, der skal sikre en tidssvarende it-understøttelse af afregning til selskabets kunder med EG SonWin.

  • Bright Energy og EG indgår nyt samarbejde

    Behovet for innovative løsninger og funktioner til at håndtere og optimere energiforbruget er stærkt stigende på grund af de høje elpriser.

  • EG vinder Innovationprisen 2022

    Sammen med Fusebox har EG vundet Energiforum Danmarks innovationspris 2022.

  • Alfa og Omega at overholde internationale standarder

    Når man skal dele data om sit CO2-aftryk, er det vigtigt, at dine nøgletallene er sammenlignelige og overholder standarder som GHG, GRI og SBTi.

  • EG er klar til at håndtere energikundernes indefrosne regninger

    EG Xellent og EG SonWin udvides, så de støtter forsyningsselskaber med en automatisering i forbindelse med indefrysningsordningen, både for el, gas og fjernvarme.

  • Pilotprojekt med sensorer baner vej for mere bæredygtige lejeboliger

    Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskab DEAS tager sammen med blandt andet EG et stort grønt skridt og afprøver en række nyudviklede teknologiske løsninger. Målet er at fremme den bæredygtige adfærd, mindske boligens CO2-aftryk og højne beboernes livskvalitet.

  • EG på Folkemødet 2022: Find os i vrimlen

    Op mod 20.000 deltagere fra hele Danmark deltager i årets Folkemøde på Bornholm, så her får du en guide til, hvordan du kan finde EG i vrimlen.

  • EG køber Vitani Energy Systems A/S

    Med købet understreger EG sit mål om at blive en markedsførende leverandør af software til energiledelse og energistyring i Norden.

  • Bærum Energi live på Gasell

    Det norske forsyningsselskab Bærum Energi er gået live på el-handelssystemet, Gasell, der leveres af EG-selskabet Zavann i Sverige.

  • Fire projekter modtager EG Climate Gift 2021

    Fire FN-certificerede kompensationsprojekter i Indien, Fiji, Filippinerne og Malawi er blevet udvalgt som modtagere af EG Climate Gift 2021.

  • Design af fremtidens forretningsmodeller for el- og forsyningsselskaber

    For anden gang vil den virtuelle konference samle fagfolk med ansvar for energy-as-a-service, Energy Management, og Energy Efficiency fra el- og forsyningsselskaber på tværs af Europa.

  • Netselskabet KONSTANT samler stamdata i Zynergy fra EG

    For at skabe bedre overblik og minimere arbejdet med vedligehold af titusindvis af stamdata har netselskabet KONSTANT valgt at implementere EG-løsningen, Zynergy Component Registry.

  • Finske Hyvinkää benytter EG Omega for at reducere energiforbrug og CO2-udledning

    Den finske by Hyvinkää i Hyvinge Kommune vil reducere sit energiforbrug med 7,5% i 2025 - det kræver mod, en dedikeret indsats og de rigtige værktøjer.

  • EG Utility tager større ansvar: Forsyningsselskabet skal ikke stå som en hund i et spil kegler

    EG Utility påtager sig stadig større ansvar for at indgå og vedligeholde underaftaler på vegne af sine forsyningskunder, for at give dem mulighed for at fokusere på deres kerneopgave.

  • Ny markedsstrategi fører til SonWin-as-a-Service

    Store investeringer og optimeret service er hovedindholdet i en klar strategi, så det opdaterede SonWin fastholdes som en af forsyningsselskabernes foretrukne afregningsløsninger.

  • Svenske Zavann får sin første kunde i Norge

    Svenske Zavann blev i august 2021 en del af EG for at komme bredere ud på det nordiske utility-marked, og nu er den første aftale med norsk selskab i hus.

  • EG køber Zavann AB og styrker sin Utility-forretning i Norden

    Zavann er specialiseret i afregnings- og handelssystemer til forsyningsselskaber.

  • Forsyningskunder får den optimale betalingsløsning med MobilePay

    EG Utility er den førende integrator af forsyningsselskaber til MobilePays faste betalinger. Senest har Energi Ikast styrket den digitale brugerrejse og samtidig høstet kontante besparelser.

  • Stockholm Gas AB og Gasnätet Stockholm AB vælger EG som partner og tjenesteleverandør

    Aftalen omfatter en samlet levering af tjenester inden for fakturering, kontrakthåndtering, målerdatahåndtering, markedskommunikation m.m. på det svenske gasmarked.

  • Klimapositivt elselskab med styr på kundernes data

    GodEl er et bæredygtigt og klimapositivt elselskab, og det kræver både stort samfundssind og en god it-partner.

  • Grøn omstilling kræver, at forbrugerne træffer mere grønne valg

    Mere end hver 3. danske forbruger får sin energiregning fra én af EG's branchespecifikke afregningsløsninger, og det ansvar forpligtiger.

  • Statens gasselskab konsoliderer intern it på rejsen mod fremtiden

    Gas er en af fremtidens energikilder, og derfor besluttede Folketinget i 2016 at samle den danske gasdistribution i ét fælles statsligt selskab. Store digitaliseringsprojekter skal konsolidere Evida's it.

  • EG Utility vinder vigtig leverance til Energinet

    Energinet i Danmark har efter et miniudbud på SKI rammeaftale 02.19 valgt at tildele kontrakten på et nyt afregningssystem til EG Utility.

  • Nu bliver det let for forsyningskunder at betale regningen

    Med et nyt modul, EG Mobile Invoicing, bliver det superlet for forsyningsselskabernes kunder at betale fx elregningen.

  • Hvordan involverer man slutbrugerne i den grønne omstilling?

    Forsyningsbranchen har de seneste år gennemgået store lovmæssige ændringer. Nu er det tid til at flytte fokus fra back-office og ud til forbrugerne.

  • Hvilke udfordringer skal vi forcere i en grøn omstilling?

    I en velfærdsstat, der er afhængig af beskatning af fossil energi, bliver finansiering en af de store udfordringer i vejen mod grøn omstilling.

  • Hvordan kan it-branchen bistå forsyningsbranchen i den grønne omstilling?

    Snart har alle danskere en fjernaflæst elmåler. Men hvordan udnytter energibranchen den guldgrube af data, det medfører, og hvad kan it-branchen bidrage med?

  • Nu henter EG sin energi fra vinden

    EG har indgået aftale med energiselskabet Norlys, der indebærer, at vi fremover kører på 100 procent CO2-neutral, vedvarende energi fra vindmøller i Danmark.

  • EG køber Sonlinc A/S

    EG har opkøbt den danskejede it-virksomhed Sonlinc A/S, der leverer service og software til forsyningsbranchen.

  • Ingen Digitaliseringsmesse uden EG

    På Digitaliseringsmessen19 i Odense Congress Center den 3. oktober 2019 byder EG deltagerne på guld og grønne skove!

  • GodEl vil være Sveriges mest effektive elselskab

    GodEl vil være Sveriges mest effektive elselskab. Læs, hvordan udfordreren til de etablere virksomheder i energibranchen arbejder for at lykkes.

  • KOMBIT i dialog med EG om databehandleraftaler

    Efter ønske fra Kit@ og EG A/S har KOMBIT indledt drøftelser om en ramme for kommunernes databehandleraftaler med EG på de eksisterende løsninger.

Er du SonWin-kunde?

På SonWin's kundeområde får du oplysninger om vores kundevendte aktiviteter,
ligesom du kan indmelde fejlsager, se dine supportsager samt følge sager,
der er oprettet i Erfa-regi.

Log på dit kundeområde her

Kontakt os og hør mere

Vil du høre mere om vores produkter og services? Kontakt vores brancheeksperter, og fortæl os om din virksomheds behov, og hvordan vi kan hjælpe dig.

Ring til os på +45 7013 2211 (vores hovednummer) og få svar på dine spørgsmål, før du beslutter dig.

Senior Product Manager

Henrik Hjorth Hansen

Tlf:  +45 7220 7975

Email:  hehha@eg.dk